CV De Stopnaolden 

Carnavals Vereniging De Stopnaolden is in 1964 opgericht. We ontlenen onze naam aan de Diessense St. Willibrorduskerk, die door zijn lange, slanke en spitse toren in de volksmond de naam ‘Stopnaold’ heeft gekregen. De Stopnaold is beeldbepalend voor Diessen en dus ook voor het Stopnaoldenrijk.

Cv De Stopnaolden heeft in 2000 een radicale verandering ondergaan. Het animo voor de Raad van Elf en dus de organisatie van carnaval liep in de jaren daarvoor terug en even leek het alsof het gedaan was met het Carnaval in Diessen. De zittende leden van bestuur en Raad van Elf gaven aan te gaan stoppen, dit liet de Diessense verenigingsraad niet zomaar gebeuren. Zij spraken een aantal actieve Diessenaren aan en vroegen hen samen de Carnavalsvereniging nieuw leven in te blazen, in de vorm van een stuurgroep.

En zo stond er in 2001 een nieuw Carnavalsprogramma in residentie De Hercules.  Natuurlijk met de vertrouwde elementen als D’n Optocht en kindercarnaval. Maar ook met nieuwe elementen als D’n Blaauwe Maondag en een Carnavalsmis.

Eén vertrouwd element ontbreekt sinds die tijd in het Stopnaoldenrijk: een Prins en zijn Raad van Elf. Hoewel dat in eerste instantie wel wat vragen opriep en de stuurgroep in het eerste jaar zelfs tijdens de optocht op zoek is gegaan naar een nieuwe prins of prinses (tot groot vermaak van de optochtbezoekers!) is er tot op de dag van vandaag voor gekozen geen Prins en Raad aan te stellen. Veel carnavalsvierders geven aan dit vertrouwde element niet te missen. Zal er ooit nog een prins of prinses terug keren op het Stopnaolden toneel? Dat is een vraag.

Vooralsnog vieren Stopnaolden en Stopnaoldinnekes gewoon gezellig met elkaar carnaval! De organisatie van de Carnaval is gewoon in de handen van CV De Stopnaolden en als Stuurgroep beschikken we over een bestuur en stuurgroepleden in diverse commissies en gelukkig diverse vrijwilligers.

Op d'n agenda

 • Café Carnabal

  Het kan je haast niet ontgaan zijn, het bekendste feest van Diessen en omstreken staat op 27 januari op d’n agenda. Van een kleine 50 personen in het Café bij Kerkzicht naar een uitverkochte gymzaal met ruim 800 personen bij Hercules. Dat is een korte samenvatting van het verloop van dit grote evenement. Ook dit […]

  Lees meer
 • Diessen Kwatst

  6 Kernen Kwats 2022 Na vorig jaar een beperkte versie van Diessen Kwatst én een jaar van afwezigheid gaan we dit jaar weer voor Goud! Vrijdag 4 en zaterdag 5 november is Diessen Kwatst weer terug op het programma. De kaartjes zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Hercules, Rijtseweg 1 – Diessen voor €10,- per stuk, […]

  Lees meer
 • Hier zijn de Stopnaolden te vinden

  Wanneer ben jij erbij? 13 januari Fisje van de Prins (Pezerikken)14 januari Prinsenbal (Durdauwers)20 januari Auwmeuten (Pezerikken)27 januari Café Carnabal (Stopnaolden)28 januari Jeugd prinsenbal (Knopspeldjes)4 februari rond brengen van de Naold: wil je graag mee rondbrengen? Mail dan naar info@stopnaolden.nl5 februari bezoek aan de Clossenborch Bekijk onderstaand programma en vier samen met ons carnaval in […]

  Lees meer