Diessen Kwatst

6 Kernen Kwats 2022

Na vorig jaar een beperkte versie van Diessen Kwatst én een jaar van afwezigheid gaan we dit jaar weer voor Goud! Vrijdag 4 en zaterdag 5 november is Diessen Kwatst weer terug op het programma. De kaartjes zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Hercules, Rijtseweg 1 – Diessen voor €10,- per stuk, zolang de voorraad strekt.

De hoofdrolspelers zijn dit jaar:

  • Peter van der Maas
  • Jos van Gestel
  • Piet Blankers
  • Pieter van Heerenbeek
  • Ton de Lepper

‘Oud bekende’ die een volledig nieuwe buut hebben voorbereidt. Het beloofd een hilarische avond te worden. We trappen beide avonden af om 20.00 uur, de zaal zal vanaf 19.15 uur geopend zijn. Uiteraard is er een garderobe aanwezig. Na de avonden kletsen we gezellig even na met een borrel!

6 Kernen Kwats 2019Vrijdag 1 en zaterdag 2 november vond de derde editie van de 6 Kernen Kwats plaats, hiermee werd weer een nieuw carnavalsseizoen geopend in het Stopnaoldenrijk. Ook dit jaar was het weer gelukt om uit elke kern uit de gemeente Hilvarenbeek een tonprater te vinden die bereid was om twee avonden te zorgen voor hilarisch entertainment. Ook dit jaar, net zoals voorgaande jaren, hebben de indeling van de zaal nog één keer verandert. Drie maal is scheepsrecht! Met deze opstelling komen de tonpraters het beste tot hun recht én het compacte van de theaterzaal zorgt voor een huiselijke sfeer. En uiteraard stonden beide avonden de tonpraters in het middelpunt, maar ook de presentator Rik van Luffelen kreeg de volle aandacht die hij verdiende. Net zoals bij de eerste editie mocht Rik dit jaar wederom de tonpraters aankondigen, hij pakte zijn moment of fame gelijk om met een aantal bezoekers een appeltje te schillen.

De Stopnaolden zorgde dit jaar zelf voor de openingsact, met grote dank aan Iveke van Gerven die de act voor de Stopnaolden in elkaar had gezet. Tijdens deze openingsact stond Chris Aerts in de middelpunt van de aandacht, er werd even terug gekeken op de jongere jaren van Chris voordat hij de beheerder van Hercules werd. Uiteraard mocht Chris zelf ook niet in de openingsact ontbreken en met een gezonde portie zelfspot sloot Chris de openingsact af in zijn supermanpak.

We zijn super trots dat we dit jaar wederom zes fantastische tonpraters gevonden hebben die voor twee volle zalen gezorgd hebben.

Voor Hilvarenbeek betrad Wendy Stads, alias Claire de Regelair, zij liet alle aanwezigen zien hoe het er tegenwoordig aan toe gaat in de bouw. Want als enige vrouw in deze mannenwereld opent die af en toe deuren die voor andere gesloten blijven. En daar moet je dan maar gebruik van maken als je in deze luxe positie bent. Er waren deze avond meer vrouwen die een mannen beroep uit oefende. Dit was namelijk Iveke van Gerven uitkomend voor Baarschot, alias DAFne, de vrouwelijke vrachtwagenchauffeur. DAFne vond dat tijdens haar opkomst maar matig gereageerd werd door het publiek. Er was DAFne beloofd dat er in Diessen het meest enthousiaste publiek aanwezig zou zijn wat ze zich maar voor kon stellen. Met een subtiele hint van DAFne dat ze eigenlijk verwacht had dat iedereen op stoelen zou staan van enthousiasme, deed ze haar entree even opnieuw. Nu iedereen op de stoelen stond en haar juichend ontving kon ze eindelijk haar verhaal komen vertellen. Ook Willem Weijers uit Biest-Houtakker, alias meester Jan ten Broekworst, wist gelijk de aandacht te trekken bij zijn binnenkomst. Deze strenge meester smeet met de deur, sloeg met zijn aanwijsstok en stelde duidelijk regels voor het publiek en als je toch probeerde tegen hem in te gaan kon je in de hoek komen staan. Gelukkig voor Corné van Rooij die in de ton stond voor Haghorst, alias Ben Aso, had de meester de zaal verlaten voordat Ben zijn entree maakte want die twee waren een wereld verschil. De naam spreekt boekdelen, Ben was niet het liefste jongetje uit de klas. Vroeger hadden ze het bij Ben niet zo breed toen hij nog bij zijn ouders woonde, het was behelpen. Om brood op tafel te krijgen in de ochtend moest er een krat bier leeggedronken worden zodat moeder van het statiegeld een brood kon gaan halen. Ach, ook Ben is er groot mee geworden. Ton de Lepper uit Esbeek, alias Tontje, is al jaren gelukkig getrouwd met ons Cor. Ondanks dat hij het meestal niet eens in met de keuzes van ons Cor beseft hij toch dat hij zelf ook een keuze is van Cor dus wijze les voor iedereen. Bedenk dat als je het niet eens bent met de keuzes van je vrouw.. je bent er zelf ook een van de keuzes. Tenslotte trad Carlo Aerts voor Diessen in de ton als Kneus Geus. De naam komt je misschien best bekend voor… klopt het is de broer van Rob Geus van de smaakpolitie.  Kneus is niet meer welkom in de meeste horecagelegenheden daarom reserveert hij ‘undercover’ een tafeltje om daarna stiekem de keuken in de sluipen om toch kijkje te nemen in de keukens. Dit wordt hem meestal niet in dank afgenomen.

Al met al het waren weer stuk voor stuk hilarische tonpraters. Diep respect voor deze kanjers die twee avonden de zaal aan het lachen hebben gekregen. Ook grote dank voor alle aanwezigen die respectvol reageerden op deze kanjers. Want zonder publiek zou het lang niet zo gezellig zijn geweest.

Beide avonden werden afgesloten met een feestavond met de DJ’s van D-DANCE. De heren wisten iedereen op de dansvloer te krijgen en er een onvergetelijke weekend van te maken.

Het nieuwe carnavalsseizoen is begonnen! Wij hebben er volop van genoten hopelijk alle aanwezigen ook! Tot volgend jaar!

6 Kernen Kwats 2019

Vrijdag 1 en zaterdag 2 november staat de tweede editie van de 6 Kernen Kwats op het programma. . We hopen met dit eerste evenement en goed begin te maken van een knallende carnavalsseizoen.

Wil jij erbij zijn? Vanaf zondag 20 oktober gaan de eerste kaarten in de voorverkoop.
Zondag 20 oktober van 10.00 – 12.30 zullen de Stopnaolden aanwezig zijn bij Hercules voor de start van de voorverkoop.

Zorg dat je er op tijd bij bent want.. OP = OP, VOL = VOL!

6 Kernen Kwats 2018

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november vond de twee editie van de 6 Kernen Kwats plaats. Het tonpraat evenement, voorheen bekend als de 6 Kernen Cup werd vorige jaar door CV de Stopnaolden in een geheel nieuw jasje gestoken. Ook dit waren er weer aanpassingen om het de bezoekers zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Hiervoor is de zaal een kwartslag gedraaid zodat de bezoekers niets zouden missen van de mimiek van de tonprater. Het voordeel van de kleinere zaal is dat de bezoekers in een huiselijke sfeer konden genieten van 6 tonpraters. Mascha Verboven maakte haar debuut als presentatrice van deze avond en wat deed ze het goed.

Ook dit jaar mochten wij als organisatie weer in onze handen klappen want wat hadden we twee avonden een geweldig publiek. Dit zorgde niet alleen voor een hele fijn sfeer maar ook de tonpraters wisten op hun best te presteren.

Het was ook dit jaar weer gelukt om 6 tonpraters bereid te vinden om twee avonden voor vermaak te zorgen. Dit waren zowel tonpraters met ervaring waar je “u” tegen zegt maar ook jonge bloempjes in het tonpraat wereldje lieten zich niet omver blazen door deze ‘grote heren’.

Een van deze ‘grote heren’ was Peter van der Maas alias Peerke de lakei uit Hilvarenbeek. Deze heeft geen bakken maar tonnen aan ervaring. Met zijn buut als lakei liet hij zien. Peter was niet uit Hilvarenbeek. Ook Peggy van Beurden alias Bep van het papenstraotje wist haar entree te maken. Bep liet zien dat het leven van een moeder van 7 kinderen zo nu en dan zorgde voor een verrassende wending op een dag. De opvoeding van een gezin was niet alleen bij Peggy hét onderwerp van gesprek. Ook onze jonge vader Piet Blankers alias … uit Haghorst, wist in geuren en kleuren te vertellen dat het leven van een jonge vader niet altijd over rozen gaat. Hij wist met allerlei herkenbare strubbels de zaal te boeien. Ook Jos van Gestel alias Tjeuke uit Diessen liet zich van zijn zorgzame kant zien. Hij liet de hele zaal verbazen door te vertellen dat hij voortaan werkzaam is in de zorg. Hij is werkzaam in een verzorgingstehuis waar hij van alles meemaakt. En geloof ons, niet alles was even smakelijk. Een andere tonprater uit Diessen was Marianne Bruurs alias Desiree. Desiree liet zien dat het winnen van de loterij helemaal niet zo rooskleurig was als iedereen altijd gedacht had. Want wat is het leven van miljonair zwaar. De laatste, maar zeker niet de minste, tonprater was Jasper van Gerven alias Mens-erger-je-niet NK deelnemer. Jasper dacht even het mens-erger-je-niet NK te gaan winnen want was kan er nu misgaan bij zo’n kampioenschap? Nou.. hij had toch een paar kleinigheidjes over het hoofd gezien. Zoals: zijn vrouw die blijkbaar ook erg goed was in dit spelletje. Ondanks zijn verlies tijdens die NK wist hij toch de hele zaal aan het zingen te krijgen.

Het waren twee zeer geslaagde avonden, beide afgesloten met een knalfeest.

Ook deze editie van de 6 Kernen Kwats was weer meer dan geslaagd! Als je er volgend jaar wel of weer bij wil zijn, plan dan 1 of 2 november 2019 alvast vrij in je agenda en zorg dat je een kaartje weet te bemachtigen.

6 Kernen Kwats 2018

Vrijdag 2 en zaterdag 3 november staat de tweede editie van de 6 Kernen Kwats op het programma. Dit is het eerste evenement in ons bijzonder jubileum jaar. We hopen met dit eerste evenement en goed begin te maken van een knallende carnavalsseizoen.

Wil jij erbij zijn? Vanaf zondag 21 oktober gaan de eerste kaarten in de voorverkoop.
Zondag 21 oktober van 10.00 – 12.00 zullen de Stopnaolden aanwezig zijn bij Hercules voor de start van de voorverkoop.

Zorg dat je er op tijd bij bent want.. OP = OP, VOL = VOL!

6 Kernen Kwats 2017

Vrijdag 3 en zaterdag 4 november vond de eerste editie van de 6 Kernen Kwats plaats. Het tonpraat evenement, voorheen bekend als de 6 Kernen Cup, werd door CV de Stopnaolden in een geheel nieuw jasje gestoken. In een kleinere zaal konden de aanwezigen in een huiselijke sfeer genieten van de 6 tonpraters. Uit Hilvarenbeek stond Peter van de Maas alias Pirke de Mister in de ton. Hij gaf de zaal een muzieklesje uit de oude doos. En ook de Nederlandse taal kwam aan bod. Hoe zit het ook alweer met de lidwoorden, is het: ‘de rechte bocht’, ‘een rechte bocht’ of ‘het rechte bocht’? Uit de Biest mocht Kay Soetens in de ton aantreden. Kay liet de zaal weten waarom vruuger altijd alles beter was. Kay (14 jaar) maakte het publiek duidelijk waarom hij nog zeker 4 jaar moet wachten met het drinken van alcohol, want: als iedereen zich beter gedragen had tijdens het drinken van alcohol toen ze jonger waren hoefde de leeftijdsgrens echt niet verhoogd te worden naar 18 jaar, alsdus Kay. Maar ‘vruuger was alles beter’. Leon van Bijsterveldt alias Henk Wout heeft dit weekend de veiligheid onder zijn hoede genomen door aan te treden als wijkagent voor Diessen. Hij promoveerde van wijkagent, naar de breede politie en uiteindelijk naar rechercheur.

Over veiligheid gesproken, ook uit de Esbeekse hoek werd aan de veiligheid gedacht, en wel aan de EHBO. Ook onmisbaar op een avond als deze. Astrid Lathouwers, alias Kato van de EHBO wist met haar energieke, sportieve uitstraling haar EHBO kennis over te dragen aan de zaal. Haar grote droom, hersenchirurg worden, werd helaas door haar neus geboord, maar welke arts kan nu zeggen dat hij de leiding heeft over de gehele EHBO in de gemeente Hilvarenbeek? Precies, geen een! Tot slot de twee dames uit de thuiszorg, Berdy Kemmeren, alias Peet van de thuiszorg, voor Baarschot en Maaike Paulissen als Wildemijn van de zorglijn voor Haghorst. Deze twee drukke dames staan altijd klaar voor hulpbehoevende mensen in de gemeente. Maar thuiszorg zou voor hen een stuk makkelijker worden als iedereen naar hun huis komt, want dan is het pas écht thuiszorg.

Het waren twee zeer geslaagde avonden, beide afgesloten met een knalfeest. Het knalfeest dat in het teken stond van de DJ battle tussen Leon van Bijsterveldt en Joep Roberts. Joep en Leon lieten de voegen bijna uit de voegen muur bonken. Het nagenieten ging nog door tot in de late uurtjes.

De nieuwe insteek van dit evenement is meer dan geslaagd! Als je er volgend jaar wel of weer bij wil zijn, plan dan 2 of 3 november 2018 alvast vrij in je agenda!

Deelnemers eerste editie 6 Kernen Kwats: Astrid Lathouwers – Leon van Bijsterveldt – Berdy Kemmeren – Kay Soetens – Maaike Paulissen. Niet op de foto: Peter van de Maas. Presentator: Rik van Luffelen

poster 6 kernen kwats 20176 Kernen Cup 2016

Zaterdag 5 november stond de eerste carnavalsactiviteit georganiseerd door CV de Stopnaolden op het programma. Net zoals voorgaande jaren was dit de 6 Kernen Cup.

De avond werd geopend door de publiekslieveling van 2015 Teun van den Broek, ook wel bekend als Tinus Tussengas, als presentator van deze avond. Nadat Teun zich persoonlijk voorgesteld had aan alle aanwezigen in de zaal was het de beurt aan de eerste tonprater. Ton Brekelmans uit Udenhout als zoon van de veedierendokter trad als eerste tonprater aan en vertelde de zaal in geuren en kleuren hoe het werk van een veedierendokter er aan toe gaat. Nadat Ton het podium verlaten had, was het de beurt aan Wim Abrahams uit Hilvarenbeek als Dikke Willem. Hij trad aan als president van de EHBO (Eerste Hells angels uit Beek en Omstreken) en meej Dikke Willem goade echt nie lààge. Na de eerste pauze was het tijd voor de eerste vrouwelijke tonprater, Bep Buijlinckx uit Baarschot als Wanda Wijdbeens. Zij liet de zaal een kijkje nemen in haar dagelijkse leven. Overdag werkt ze bij PostNL maar ’s avonds trekt ze de stoute schoenen aan, of beter gezegd uit, als prostitué. Ook Esbeek had dit jaar een deelnemer die mee deed aan de 6 Kernen Cup. Lars Trommelen als Dirkjan van den Euker trad aan als dronken student die op zoek was naar een baan en woonplek hier in de omgeving. Ondanks de goede bedoelingen van Dirkjan bij zijn bijbaantje werd zijn harde werk niet altijd gewaardeerd. Na de tweede pauze was het de tijd voor de jongste deelneemster van deze editie. Noortje Wijten uit Biest-Houtakker als Jill 2.0 trad deze keer alléén aan op het podium nadat ze enkele jaren geleden nog als duo in de ton stond. Jill wist de zaal plat te krijgen met een rap helemaal in de straattaal anno 2016. Tot slot was het de beurt aan een andere oud bekende, Jos van Gestel uit Diessen als Tjeuke. Tjeuke heeft na jaren ploeteren het eindelijk voor elkaar gekregen om de basisschool te verlaten. Tjeuke wilde zijn broer achterna gaan als druivenplukker in Tibet. Helaas bleek het verhaal net iets anders te zijn dan Tjeuke vooraf had gedacht. Zijn broer was namelijk geen druivenplukker in Tibet maar lag met een druiper in het Elizabeth.

winnaar-jos-van-gestel-2016

Publiekslieveling Jos van Gestel alias Tjeuke

Ondanks de tegenvaller die Tjeuke moest verwerken werd hij tijdens de 14e editie van de 6 Kernen Cup uitgeroepen tot publiekslieveling. Hij wist de meeste stemmen te winnen bij alle aanwezigen van deze avond.

De tonpraters hebben een puik optreden gegeven en de sfeer was goed in de zaal, wat betekent dat het een geslaagde opening was van het nieuwe carnavalsseizoen.

Ook de ‘nacht van de natte zakdoek’ met een DJ battle tussen de toppers van toen tegen de hits van nu werd goed bezocht en was een mooie afsluiter van deze avond.

deelnemers-6-kc-2016

Deelnemers 6 Kernen Cup 2016

bep-buylinckx-baarschot

Bep Buijlinckx, Baarschot

noortje-wijten-biest

Noortje Wijten, Biest-Houtakker

lars-trommelen-esbeek

Lars Trommelen, Esbeek

jos-van-gestel-diessen

Jos van Gestel, Diessen

wim-abrahams-hilvarenbeek

Wim Abrahams, Hilvarenbeek

6 Kernencup 2016

Dit jaar willen wij de tonpraters alvast aan jullie voorstellen, wie kan dat nu beter dan zij zelf? Vanaf NU zal regelmatig een van de tonpraters zichzelf voorstellen. De eerste wie zich voor wil stellen is Lars Trommelen uit Esbeek:

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lars Trommelen, ik ben 20 jaar en ik woon in Esbeek. Afgelopen januari stond ik voor het eerst in de ton tijdens de Kletsaovend in het Haaikneuterrijk. Dit was mij zeer goed bevallen, dus toen ik gevraagd werd voor de 6-kernencup hoefde ik daar niet lang over na te denken!

In het dagelijks leven zit ik op de MAS en daarnaast werk ik als inseminator en help ik mee op het ouderlijk melkveebedrijf. Ik hoop jullie allemaal te zien zaterdag 5 november in de Hercules en wij gaan er voor zorgen dat jullie een fantastische avond beleven!

Houd deze website in de gaten want komende dagen worden ook de andere tonpraters bekend gemaakt want: In oe intje gaogût nie!

Wil je Lars zijn buut zien? Zorg dan dat je op zondag 16 oktober aanwezig bent bij de voorverkoop van de kaartjes voor de 6 kernencup van 10.00 – 13.30 uur bij Hercules!

Ook de tweede tonprater kan niet op zich laten wachten, welkom bij de groep Bep Buijlinckx uit Baarschot:

Hallo allemaal,

Mijn naam is Bep Buijlinckx en ik zal dit jaar Baarschot vertegenwoordigen tijdens de 6 kernen cup. Ooit, in een heel ver verleden heb ik al eens in de ton gestaan. Nu, met veel levenservaringen extra ben ik klaar om dit jaar nog een keer de ton in te gaan. Want ach.. iemand moet het doen he?! 😉

De 6 kernen cup is een geweldige avond die nog lang in stand gehouden moet worden. Want als niemand in de ton wil kan dit leuke evenement niet blijven bestaan.

Ik ben dit jaar gevraagd om de tonpraotakkudemie te volgen en van het een komt het ander… Ik ben volop in voorbereidingen en kan niet wachten tot het 5 november is.

Tot dan!

De derde tonprater wil zich ook voorstellen en komt uit Hilvarenbeek, namelijk: Wim Abrahams.

Hallo,
Mijn naam is Wim Abrahams en zal dit jaar in de ton staan voor Hilvarenbeek. Een aantal jaren geleden ben ik naar de Tonpraat Akkudemie in Beek geweest. En toen heeft het tonpraat-virus mij meteen te pakken gekregen. Ik heb inmiddels 6 keer in Beek in de ton gestaan en 1 keer in Diessen.

De voorpret is al lachen, elke keer ben ik benieuwd hoe de andere typetjes eruit zien en welke buut iedereen heeft verzonnen. Meestal oefenen we samen een of meerdere keren, dus wij weten wat er 5 november staat te gebeuren. We gaan proberen om er met z’n allen een prachtige avond van te maken.

Ik heb er in ieders geval zin in!

De jongste deelneemster komt dit jaar uit Biest-Houtakker. Het is geen onbekende in ton, welkom Noortje Wijten.

Hallo iedereen,
Ik ben Noortje Wijten en ben 17 jaar oud. Ik kom uit Biest-houtakker. Ik doe dus mee voor de kern: Biest-houtakker. Ik heb in totaal al 3 keer meegedaan met ton praten. Ik heb 2 keer meegedaan in Biest-houtakker 1 keer samen met Stan en 1 keer alleen, ik heb ook al een keer meegedaan in Diessen samen met Stan in 2013. Dit wordt dus mijn 4 e keer in totaal. Ik doe mee omdat ik het erg leuk vind om te doen. Buiten het tonpraten om is mijn hobby voetbal. Daarnaast werk ik bij een paarden-africhtingsstal in Biest-houtakker. Ondanks mijn drukke leven weet ik genoeg tijd vrij te maken om me klaar te maken voor mijn buut op 5 november. Ik heb er zin in en ben er (bijna) helemaal klaar voor!

Tot dan!

De laatste tonprater die zichzelf voor wil stellen is een oude bekende in de ton. Welkom Jos van Gestel, hij zal deze editie Diessen vertegenwoordigen.

Halleekes,

Ik ben Jos van Gestel en ik ga dit jaar weer eens meedoen aan de 6 kernencup, ja inderdaad weer eens omdat ik met de eerste editie in 2003 ook al heb meegedaan. Toen nog voor Baarschot en dit jaar voor Diessen
In de tussenliggende jaren heb als ik stopnaold en later als “hulpje” samen met een aantal anderen de 6 kernencup georganiseerd. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de tonpraotakkudemie in Hilvarenbeek en tijdens deze bijeenkomsten werd ook van je verwacht om een buut, of stukje daarvan, te schrijven. Dit groeide uit tot een mooi verhaal waarmee ik in Hilvarenbeek mee gedaan heb aan het “auwmeuten” in januari van dit jaar.
Het aller-leukst aan het tonpraoten vind ik dat je in je eentje de hele zaal kunt bespelen en vermaken en dat, soms wildvreemde, mensen naar je toekomen en zeggen dat ze een leuke avond hebben gehad.
Naast dit carnavalesk gebeuren houd ik me, naast mijn werk als bedrijfsbegeleider bij
ABZ-Diervoeding, ook nog bezig met fietsen. Af en toe op de mountainbike, maar toch liever op de racefiets waarmee we elk jaar met een man of 10 een berggebied in Europa opzoeken om ons weer eens een weekje behoorlijk uit te leven in een werkelijk prachtige omgeving.
Ik hoop dat het op zaterdag 5 november weer een uitverkocht Hercules is waar we met z’n allen een geweldige avond neer gaan zetten.

Tot dan

2015-11 6 Kernencup (111)2015-11 6 Kernencup (199)2015-11 6 Kernencup (138)
2015-11 6 Kernencup (71)

6 Kernencup 2015

In een schitterende volle zaal begon werd de avond geopend met een nieuw gezicht als presentator, Rob van Gestel ook wel bekend als Giel Suptiel. Aan het oorverdovende applause en de vele stringetjes op het podium te zien mag hij volgend jaar zeker terug komen! Na de geweldige openings act, de nieuwe buut van Peter van de Maas waarin hij zijn geweldige leven als bioloog met ons deelde waren de lach spieren bij de meeste mensen al snel warm gedraaid.  Vervolgens was het de beurt aan onze hovenier Rudi Round-up de speel tuinman uit het Pinnekleuversgat, waar hij samen met de “hang moeders” een nieuwe Coca-cola relclame heeft gemaakt. Hierna was de Beurt aan d’n Buschauffeur Tinus Tussengas die reed met zijn grote dubbeldekker bus van het altijd natte Groningen naar het altijd zonnige Spanje. En ja, dan is de korste weg natuurlijk over Diessen. Vervolgens was het de Beurt aan onze Haaikneuterse marktkoopvrouw Kaatje Kwèèk zij loste al je problemen op met een bloemetje. Voor meer pret achter gulp koop je bij haar gewoon een tulp. Als die dan gaat hangen gooi je gewoon een pilletje viagra in het water, staan ze weer voor 3 weken. Daarna was het de Beurt aan Flip Fluit die stekeblind was geworden door een pinaise en een Stopnaold. Als scheidsrechter met een beperking zag hij het voetbal in elk geval beter als Danny blind, wat overigens geen familie van hem was. Als afsluiter kwam B-vis het podium op namens de Pezerikken, als echte zoon van Elvis maak je natuurlijk van alles mee en ben je berucht bij de dames. Zo berucht dat de VLOH radio er een onderzoek deed naar de waarheid en de resultaten logen er niet om: 33 % wilde wel en 67 % vroeg … alweer?

2015-11 6 Kernencup (2) 2015-11 6 Kernencup (272)

Na deze geweldige acts van onze kanjers van deze avond koos het publiek als publiekslieveling van de avond voor Teun van den Broek als Tinus Tussengas. Deze nieuwe trotse winnaar van de 6 Kernen Cup heeft zijn Dubbeldekker maar langs het gloedje nieuwe transformator-huiske op de parkeer plaats laten staan. Vervolgens hebben we met zijn alle nog lekker genoten van de nacht van de natte zakdoek, waar nadat de DJ Battle was begonnen de dansvloer niet meer leeg is geweest tot dat de lampen aan gingen. Kortom een geweldig feestje, bedankt dat jullie er waren, zo niet dan toch ook graag tot volgend jaar.

2015-11 6 Kernencup (32) 2015-11 6 Kernencup (10)

2015-11 6 Kernencup (159)

De 6 Kernencup van 2014, hier nog even een korte terug blik op een geweldige avond, voor degene die er niet bij waren jullie hebben echt wat gemist!

DSC_0555DSC_0579DSC_0596

Na een korte opening door Jos en Leon, konden we al snel beginnen met Qukske dur bai. Aan hen was de zware taak het publiek vast een beetje warm te krijgen voor het belangrijkste deel van de avond, ondanks de materiaal pech die zij toch hadden hebben ze het goed opgepakt en na wat leuke moppen, grappige liedjes en gekke dansjes zelfs met het publiek. Was iedereen er klaar voor, de tonpraters konden hun weg naar de ton gaan belopen dit jaar zelfs over een heuse catwalk.

De eerste tonprater was de Beauty van de Biest, met een mooie buut over haar promotie van achter de vleeswaren bij  de supermarkt uit Tilburg naar pedicure voor de varkenspootjes in de Biest. Van het advies van haar stylist uit het zuiden Glitterkes steentjes plukskes en krulletjes tot een droomhuis dat veranderde in een flatgebouw met kelder. Naderhand lekker slapen met een thee lepeltje in de bestek lade.

De tweede tonprater was Deborah Decollete ook wel dubbel D, zij deed al haar boodschappen bij de Emté en wist dan ook alle ins en outs van wat daar gebeurde. Sommige mensen wachten daar op de voordeur de andere tot ze worden genaaid, ze kende ze dan ook iedereen en wist alles en wat ze niet wist dat vroeg ze. Waar ligt hier het verse brood bij de bakker, bij van Hulten. Deborah had haar buik er vol van en heeft de kern Haghorst dan ook heel goed vertegenwoordigt.

De derde tonprater vertegenwoordigde de kern Hilvarenbeek het was Kee van de ANWB en zij heeft altijd pech. Van promotie naar de regio Diessen centrum tot het kapot gaan van haar ANWB brommer, nee het zat haar niet mee. Met een 4×4 in een garage van 3 bij 3, als Kee nauw met een sleepkabel tegen haar oog tot een ster in de voorruit maar met een simpele retenveger had ze toch steeds weer de passende oplossing.

DSC_0624DSC_0649DSC_0670

De Vierde Tonprater kwam uit voor Diessen Joop zonder hoop , hij had het niet altijd gemakkelijk gehad. Als hij vroeger op de school toch niets uit voerde en altijd maar onzin uitkraamde, zag zijn vader daar in de toekomst toch een goede leraar. Hij had zelfs een schat van een vriendin zo’n grote schat dat hij haar het liefste veilig en diep zou begraven. In de crisis wanneer de banken niet meer zijn te vertrouwen zelfs de spermabank niet meer bewaard Joop alles op de ouderwetse manier, in een ouwe sok onder zijn bed.

Als vijfde en laatste tonprater was het de beurt aan Truus Oudewater voor de Kern Baarschot. Naar wat fooi vroeger toen ze nog stripper was hadden Jos en Leon haar nu een ton beloofd gelukkig is ze wat vergeet achtig en was ze dat snel weer vergeten zo als wel meer dingen. Via de verhalen uit de Clos kwam het al weer snel terug op haar man Harry die naast veel viagra toch liever jonge frisse groene blaadjes had, daarom had hij ook heel de heg kaal gevreten in de Lente.

 Na een geweldige avond, was het dan ook erg spannend bij het tellen van de stemmen, deze zijn dan ook 2 keer geteld om zeker te zijn van de uitslag. Uiteindelijk is er dan een publiekslieveling gekozen dit jaar is dat Mark van Roovert als Joop zonder hoop. Na de spannende prijs uitreiking is er nog lang en gezellig nagepraat tijdens de Nacht van de Natte zakdoek, kortom een het was weer een geweldige avond.

DSC_0686

deelnemers-6-kc-2016