De terugblik op Carnaval 2015 we zagen gin steek!

Carnaval 2015 in het Stopnaolden Rijk2014-11 Stuurgroep Ik zie gin Steek

5 daoge fisten, dat is wat we hebben gedaan. Het motto was ‘Ik zie gin steek’. En dat zag je overal in terug! De grote verrassing deze carnaval, was natuurlijk het nieuwe podium. Dat voor een deel gefinancierd is uit de opbrengst van de Hart voor Elkaar Actie van de Rabobank. Het podium heeft een professionele uitstraling en past helemaal in de groen gele zee waar in Diessen zich tijdens de carnaval begeeft.

Op vrijdagochtend startte om 10.00 uur de kinderoptocht van de Willibrordusschool in Diessen, waarin alle creaties van de leerlingen en hun docenten te zien waren. Het zonnetje scheen, er stonden veel toeschouwers in de straten en de kinderen hadden er zichtbaar zin in. Er was gekozen voor 3 verschillende thema’s, namelijk ‘Ik zie gin steek’, ‘De Verbouwing’ en ‘Party op de boerderij’.Het was een vrolijke optocht met veel wagentjes, waarbij goed te zien was dat er samen met de kinderen tijd en aandacht aan besteed was. Na afloop van de optocht is er nog gefeest, gehost en gedanst in Hercules.

Vrijdagavond vond de 55+ Party plaats in Partycentrum Hercules in Diessen. Er was dit jaar bewust gekozen voor minder acts, waardoor er meer tijd was om te dansen. Het dansgroepje van Diessen, De Powergirls, bestaat elk jaar uit enkele meiden uit groep 6 van de basisschool. Zij maakten op deze avond hun debuut. De dansmariekes van de Knopspeldjes en de Durdauwers wervelden ook met hun vrolijke dansen door de zaal. Yveke van Gerven bracht haar buut ten gehore als de Belgische Carmen. Natuurlijk vond ook de sleuteloverdracht plaats van Burgemeester Palmen aan ’t Hôôg van de Durdauwers, De Knopspeldjes en De Stopnaolden. Onder begeleiding van gezellige muziek, verzorgd door Het Heuvel Trio, gingen de voetjes van de vloer, ook de polonaises bleven niet achterwegen. Al met al een geslaagde avond dus!

Zaterdag 14 februari stond in het teken van de Kindermiddag, de Carnavalsmis en Billetje Balletje.

Niks Valentijnsdag, gewoon lekker feesten! Party op de boerderij was dit jaar het thema van de Kindermiddag. De Powergirls hebben de middag weer geopend en er stonden leuke spelletjes klaar, bedoeld voor de kinderen van 3 tot en met 8 jaar. Voeg daar nog twee springkussens aan toe en de middag was weer compleet!

Om 19.00 uur werd er even plaats gemaakt voor een moment van bezinning, rust en gezelligheid. De Carnavalsmis, onder begeleiding van Pastoor Barberien, live muziek en een leuk uitgedost koor, stond hiervoor garant. Aan het einde van de mis werden de kerkgangers getrakteerd op een lekker glaasje kruidenbitter, om daarna met gesmeerde keel de kerk weer te verlaten. Op naar Billetje Balletje!

Een uurtje later ging in de Hercules de feestavond ‘Billetje Balletje’van start, met optredens van Jody Bernal en DJ Paul Elstak. De zaal zat lekker vol. Vooral DJ Paul Elstak kreeg het voor elkaar de menigte om te toveren in een springende massa! Daarna mocht DJ Ruben Sosa het stokje overnemen. Het bleef nog lang onrustig in het Stopnaoldenrijk…

Zondagochtend begon traditioneel met het Carnavalsontbijt. Samen een goede bodem leggen voor D’n Optocht. Broodjes, krentebollen, appelplaatcake, eieren met spek, muffins, noem het maar op. Dankzij de medewerking van diverse Diessense winkeliers en vrijwilligers was het echt smullen geblazen. Toen de buikjes gevuld waren, konden er lotjes gekocht worden voor een bingo, aangeboden door Emté Diessen die diverse levensmiddelen pakketten beschikbaar heeft gesteld.

optocht (29)optocht (32)optocht (74)optocht (106)

Zondagmiddag, half twee D’n Optocht ging van start. Mede dankzij het stralende weer stonden er weer veel toeschouwers in de straten. In groepen met een eigen hapje en een drankje, van achter het raam, bij Herberg Kerkzicht of op het Groen Gele Plein bij Hercules, het maakt niet uit, ieder heeft genoten op zijn eigen manier. Het was een mooie verzorgde optocht, waarin het motto goed vertegenwoordig was.

Geen makkie voor de jury dus. De Straatprijs, de prijs voor de best versierde straat, was dit jaar fel bestreden. Drie straten, de Van der Lindenstraat, de Zijthorst en de Molenstraat hebben alles uit de kast gehaald om de gratis toegangskaarten voor de BBQ op Lamme Dinsdag in de wacht te slepen.

In onderstaand overzicht ziet u wie er met de prijzen aan de haal zijn gegaan:

Uitslag prijswinnaars:

Jeugd individueel:

  1. De Kemmerkes

Jeugd kleine groepen:

1 De Chillers

2 De Smileys

3 De Rakkers

Jeugd, wagens en grote groepen:

1 De Jumpers

2 Clup 7 up

Jeugd Motto prijs: De Smileys

 

Volwassenen individueel

1 Snutje Appelmoes

2 Haot en Nèèd

3 Jut & Jul

Volwassenen kleine groepen:

1 Jong en Actief

2 FCNGB

3 Paoters

Volwassenen wagens en grote groepen:

1 Party animals

2 BV ‘t Waaike

3 Kruimels

Volwassenen mottoprijs: De paoters en BV ‘t Waaike

 

Grôôtste zot: Snutje Appelmoes

 

Mooist versierde huis: Docfastraat 3

Mooist versierde straat: Molenstraat

 

Stimuleringsprijs: De Maotjes

 

Maandagmiddag stond in het teken van een nieuw onderdeel, De Bonte Battle. Tijdens deze middag konden alle kinderen van de basisschool in Diessen een act laten zien. Voor een eerste editie was het aantal aanmeldingen helemaal niet slecht, 8 stuks maar liefst. Zowel voor de kinderen van de onderbouw als die van de bovenbouw was er een beker te winnen. Er werd gedanst, geplaybackd en gezongen. De winnaars van de bovenbouw zijn Loes Maas en Merel Bruurs, zij brachten geheel zelfstandig en live gezongen de Cupsong ten gehore. Voor de onderbouw gingen de vierjarige Fiene Hendriks en Guusje Versteijnen er met de beker vandoor. Deze twee parmantige schattige dametjes lieten een vrolijke dans op het lied ‘Feest’ zien. Alle acts waren goed voorbereid en enthousiast gebracht. Dat belooft wat voor de volgende editie van dit dagdeel!

maandag (19)Bontebattle (63)Bontebattle (2)Bontebattle (8)Bontebattle (11)Bontebattle (13)Bontebattle (16)Bontebattle (28)Bontebattle (54)Bontebattle (73)

Op maandagavond ging om 21.30 uur de bekende Blaauwe Maondag van start, onder begeleiding van het feestorkest D’Af en Toeters. Diverse zangers en zangeressen hebben het aangedurfd om live hun lied ten gehore te brengen. Ieder op zijn eigen wijze. Het was een bijzonder gezellige avond. DJ Ruud Vennix wist deze feeststemming uitstekend vast te houden tot in de late uurtjes.

Op dag vijf stond wederom een nieuw onderdeel op het programma, namelijk de Lamme Dinsdag.

 

DSCF3875DSCF3846Deze middag stond in het teken van ‘lekker rustig uitdrijven’. Onder het genot van een nutje en een drankje kon men op het gemakske de carnaval evalueren en een dansje wagen op de muziek van een nederlandstalige zanger. Ook Diessenaar Mark Vugts zong enkele liedjes. Na afloop van deze geweldige optredens werden de prijswinnaars van de puzzel uit de carnavalskrant, De Naold, bekend gemaakt. De 1e prijs (33 euro) is gewonnen door Esmée van Korven uit Diessen, de tweede prijs (22 euro)door Marja Donkers uit Haghorst en de 3e prijs (u raadt het al, 11 euro) is gewonnen door Thijs Schalkx uit Baarschot. Om 18.00 uur was het tijd voor de BBQ. Niet buiten, maar binnen! En dat ging er natuurlijk wel in, na 5 daoge carnavallen. Om 20.00 kwam onze eigen ‘Lamme Frans’ nog even binnen gezeild en konden we nog een laatste polonaise inzetten. En om 20.30 was het tijd om de carnaval af te sluiten met een nieuwe traditie.

 

bedje

 

Voorzitter Jos de Laat verzocht de stuurgroepleden een voor een op het podium te komen. Ieder vertelde in het kort iets over zijn of haar favoriete dagdeel en mocht toen plaatsnemen in het grote groen/gele Stopnaolden bed. Nadat Jos het motto voor 2016 bekend maakte, Ut lôpt wel los, stapte ook hij in bed en ging het licht uit. Carnaval 2015 is voorbij gevlogen. We hebben genoten, samen met alle carnavalsliefhebbers uit ons Stopnaoldenrijk . Ook willen we de Durdauwers en de Knopspeldjes hartelijk bedanken, want saome hebben we er een schòn fisje van gemaokt!

ALAAF!