Carnaval 2014 ’t konnie Kapot!

Carnaval 2014 in het Stopnaolden Rijk Zo sta je aan het begin van 5 dagen feesten en zo ben je alweer alle confetti uit je huis aan het verwijderen, de Carnavalsspullen terug naar de zolder aan het sjouwen en weer een gezonde maaltijd tevoorschijn aan het toveren. Maar terugkijkend op deze Carnaval, kan gezegd worden dat het motto van C.V. De Stopnaolden juist gekozen was, ut kon inderdaad niet kapot!

Op vrijdagochtend startte om 10.00 uur de kinderoptocht van de Willibrordusschool in Diessen, waarin alle creaties van de leerlingen en hun docenten te zien waren. Het zonnetje scheen, er stonden veel toeschouwers in de straten en de kinderen hadden er zichtbaar zin in. Het was dan ook een vrolijke optocht met veel wagentjes, waarbij goed te zien was dat er samen met de kinderen tijd en aandacht aan besteed was.DSC00167

Vrijdagavond vond de 55+ Party plaats in de nieuwe residentie van De Knopspeldjes, In de Brouwerij. De avond bestond uit diverse leuke acts, waaronder een bezoek van Giel Suptiel en Truus Oude Water en Baarschots zangtalent ‘De 5 Tenoren’. Natuurlijk vond ook de sleuteloverdracht plaats van Burgemeester Palmen aan de Durdauwers, De Knopspeldjes en De Stopnaolden. Onder begeleiding van gezellige muziek is er weer menig foxtrotje gedanst, maar ook de polonaises bleven niet achterwegen. Al met al een geslaagde avond dus!

Zaterdag 1 maart stond in het teken van de Kindermiddag, de Carnavalsmis en Billetje Balletje. Dit jaar vierden de Stopnaolden de Kindermiddag in de jungle. Dit kan ook niemand ontgaan zijn, want overal waar je keek hingen apen, slangen en papegaaien. Het podium was nog groener dan normaal, door de bananenbomen, kokospalmen en klimop. De middag werd geopend door het enthousiaste Stopnaolden dansgroepje, bestaande uit 6 meiden van groep 6. Dit jaar waren er als verrassing ook nog twee jongens aan toegevoegd die halverwege het liedje stoere breakdance moves lieten zien. Er stonden weer leuke spelletjes klaar, bedoeld voor de kinderen van 3 tot en met 8 jaar. Voeg daar nog twee springkussens aan toe en de middag was weer compleet!

DSC00182 DSC00243 DSC001772014-03 mis 006

Om 19.00 uur werd er even plaats gemaakt voor een moment van bezinning, rust en gezelligheid. De Carnavalsmis, onder begeleiding van Pastoor Barberien, live muziek en een leuk uitgedost koor, stond hiervoor garant. Aan het einde van de mis werden de kerkgangers getrakteerd op een lekker glaasje kruidenbitter, om daarna met gesmeerde keel de kerk weer te verlaten. De Carnaval kon beginnen!

Een uurtje later ging in de Hercules een feestavond van start onder de naam ‘Billetje Balletje’ met o.a. optredens van Roy Donders en Mental Theo. En dan blijkt toch maar weer dat deze twee heren volle zalen trekken! De feestelijke meedein muziek van Roy Donders en de rappe beats van Mental Theo zetten de zaal op zijn kop. Als klap op de vuurpijl werden er originele Roy Donders huispakken verloot onder de vele aanwezigen. Een leuke afwisselende avond waar stilstaan geen optie was!

Zondagochtend stond traditioneel in het teken van het ontbijt. Samen een goede bodem leggen voor de rest van de dag. Broodjes, krentebollen, appelplaatcake, eieren met spek, noem het maar op en het werd aangeboden, dankzij  diverse Diessense winkeliers. Het was dan ook echt smullen geblazen. De volwassenen konden deelnemen aan een bingo en de kinderen konden aan een eenvoudige maar leuke quiz, en hier werd ook fanatiek aan meegedaan.

Om half twee ging D’n Optocht van start. Dit jaar voor het eerst via een nieuwe route. Mede dankzij het stralende weer stonden er veel toeschouwers in de straten. In groepen met een eigen hapje en een drankje, vanuit de auto, of op het Groen Gele Plein bij Hercules, het maakt niet uit, ieder heeft genoten op zijn eigen manier. Het was dan ook een mooie verzorgde optocht, waarin het motto goed vertegenwoordig was.IMG_7319 IMG_7378 IMG_7430 IMG_7285 IMG_7371

 

 

 

 

Uitslag prijswinnaars:

Jeugd 1-2-tje: 1. De Kemmerkes 2. De Van Rieltjes 3. De Kneusjes

Jeugd kleine groepen: 1. De Smileys 2. De Rakkers 3. De Zuiperkes

Volwassenen kleine groepen: 1. Jong actief 2. De Bijsterdijckjes 3. De Blondies

Jeugd, wagens en grote groepen: 1. De Gekko’s 2. De Jumpers 3. Seven up

Volwassenen wagens en grote groepen: 1. De Kruimels 2. BV ’t Waaike 3. Party Animals Kleine volwassen 1-2-tje 1. Jut en Jul 2. Hoat en Nèèd 3. Trio Tobi

Mooist versierde huis: Maternusstraat 31

Mooist versierde straat: Van de Lindenstraat

Grootste zot: Jut en Jul

Jeugdmottoprijs: De Smileys

Volwassenen mottoprijs: Hoat en Nèèd

Stimuleringsprijs: Seven up

Na afloop van D’n Optocht bleef het nog lang gezellig in de residentie van De Stopnaolden…

Maandagmiddag stond in het teken van een quiz, De Jongens Tegen De Meiden, ook bekend van TV. Na 3 jaar veel plezier te hebben beleefd aan de quiz ‘Ik Hou Van Holland’ vond de organisatie het tijd voor iets anders. Net zoals de IHVH quiz, leent De Jongens Tegen De Meiden quiz zich uitstekend voor de doelgroep, basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8. Met  gekke, dwaze, actieve spelletjes onder leiding van een strenge doch rechtvaardige presentatrice ging de middag van start. Zelden wist een relatief kleine groep jeugd zoveel geluid te produceren! Na een felle strijd hebben de jongens uiteindelijk toch de wisselbeker binnengesleept. Het is dus aan de meiden om volgend jaar nog beter en sneller de opdrachten uit te voeren, zoals woorden maken met letters op 4 blokken, of de speeltjes met de juiste kleuren in de ballenbak te vinden of het beantwoorden van vragen waarbij de drukknop uit een zoentje bestaat. Vast onderdeel van deze middag is het Happy Hour. De jeugdige DJ’s, Duo Penotti, zorgden ervoor dat jeugd lekker los kon gaan met hun leeftijdsgenoten. Want ouders en jongere kinderen werden niet binnengelaten door de strenge bodyguards.

Op maandagavond ging om 21.30 uur de Blaauwe Maondag van start met de eerste van een reeks plaatselijke zangers en zangeressen, onder begeleiding van het feestorkest D’Af en Toeters. Het was een leuke en gevarieerde avond met live muziek en de act van De 5 Tenoren uit Baarschot. Vanaf het begin van de avond zat de stemming er goed in. De DJ’s van De Ron&Nie Show wisten deze feeststemming uitstekend vast te houden tot in de lateuurtjes. Wederom een geslaagde avond in het Stopnaolden Rijk dus!

IMG_2607 IMG_2650IMG_2631  IMG_2658 IMG_2728

 

 

 

 

 

Op dag vijf van de Carnaval dreven de Stopnaolden rustig uit, tijdens de Oud Hollandse Middag. Een troubadour leukte de middag op met vrolijke deuntjes en enkele Oud Hollandse Spelletjes zorgden voor gezellig vermaak. Deze middag stond ook dit jaar weer in het teken van het afscheid van 3 Stuurgroepleden, namelijk Ilona van Gestel, Michel Vissers en Coen van Dorst. Deze 3 Stopnaolden hebben er bij elkaar opgeteld 24 dienstjaren opzitten en hebben op ludieke wijze de overstap gemaakt naar ‘De Gestopte Naolden’. Dit is een groep ex-Stopnaolden die nog steeds  op eigen wijze actief deelnemen aan de Carnaval en regelmatig hand- en spandiensten verlenen aan de huidige Stuurgroep. Tevens werden op deze middag de prijswinnaars bekend gemaakt van de prijspuzzel.                De eerste prijs(EUR 33,00) is gewonnen door: Pien van Oort, Van Haarenstraat    De tweede prijs (EUR 22,00) is gewonnen door: J. de Graaf, Deusonelaan    En de derde prijs (11,00) is gewonnen door: Kees Driesser, Kerksingel

En natuurlijk is ook het motto voor 2015 bekend gemaakt:

‘IK ZIE GIN STEEK!’

Wat natuurlijk erg toepasselijk is voor een dorp dat al jaren Carnaval viert zonder Raad van Elf!